1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

2.   Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);
b. Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate;
c. Produse marca Apple (iPhone / iPad / iPod etc) al caror software a fost activat;
d. Cartuse desigilate;
e. Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;
f.  Servere sau accesorii pentru acestea;
g. Produse aduse pe comenzi speciale;
h. Electrocasnice mici sau mari folosite sau cu urme de uzura:
i.  Masini de tocat, aspiratoare, mixere, masini de facut paine, roboti bucatarie, storcator fructe-legume, blendere si tocatoare, expresoare, rasnite, masini de spalat rufe si vase, frigidere, cuptoare incorporabile instalate, plite instalate, hote folosite, aparate de aer conditionat instalate;
j.  Masini de gatit;
k. Exemplu: aragazul nu trebuie sa fie bransat la sursa de gaz, aparatul de aer conditionat nu trebuie sa fie instalat, combina frigorifica/frigiderele nu trebuie sa prezinta urme de utilizare, cafetiera nu trebuie sa fi fost folosita, masina de spalat rufe/ vase nu trebuie sa aiba urme de detergent / lichid, mixerele de bucatarie nu trebuie sa prezinte urme de utilizare, etc.
l.  Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale utilizate: aparate de tuns, aparate de ras, epilatoare, perii rotative, termometre, etc.
m. Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

3.   Exercitarea dreptului de retragere

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

5.   Rambursarea sumelor


IMPORTANT: Coletele de retur nu se trimit cu plata ramburs, in caz contrar ele nu vor fi preluate!

Destinatarul coletelor de retur este:

SC PENTAGON 2000 SRL
Strada Mihai Eminescu nr. 6
Satu Mare, jud. Satu Mare
Cod 440014
Romania
Telefon: 0261-768.240